ShippingDostava traje 2-5 radnih dana. Cijena dostave iznosi 9,50 KM. Za iznose preko 100,00 KM dostava je besplatna..

Home

Novo

Akcija

Kontakt

Frisa kontakt broj
TRENUTNO NEDOSTUPAN

Maska za lice sa zelenim čajem

Ova maska za lice čisti pore, uklanja suhoću, stimulira staničnu aktivnost, otklanja umor i sprječava proces starenja, ojačava zaštitnu funkciju kože.Duboko hranjiva maska za dubinsko čišćenje od zelenog čaja  osigurava i zatvara vlažnost, a istovremeno smiruje osjetljivu kožu radi smirivanja crvenila i iritacije.

8,20 KM

TRENUTNO NEDOSTUPAN

SKU: NEWANNA33 Kategorije: ,

Zeleni čaj ima širok spektar terapeutskih svojstava. Dobar je za kožu iz više razloga:

  1. Štiti od raka

Antioksidansi su molekule koje se bore protiv slobodnih radikala u tijelu. Povećana koncentracija slobodnih radikala znači i veći rizik od oštećenja tkiva, a tako i veću mogućnost od pojave raznih bolesti, uključujući rak kože.

  1. Usporava starenje

Antioksidans EGCG, kojeg u zelenom čaju ima u izobilju, posjeduje mogućnost pomlađivanja odumirućih stanica kože. On ih štiti i obnavlja, pa tako smanjuje znakove starenja. EGCG čini kožu zdravijom i sjajnijom.

  1. Smanjuje crvenilo i iritaciju

Zbog visokog sadržaja polifenola, zeleni čaj ima i protuupalna svojstva. Ove korisne supstance smanjuju iritaciju, crvenilo i otekline. Zelenim čajem se mogu sanirati i manje posjekotine te opekline od sunca. Zeleni čaj je efikasan lijek za mnoge dermatološke probleme. Pomaže kod psorijaze, dermitisa, rozaceje (rosacea) i keloida.

  1. Liječi akne

Zeleni čaj ima antioksidativna, antiinflamatorna i antimikrobna svojstva. To ga čini moćnim saveznikom u borbi protiv akni i masne kože.  Zbog toga je zeleni čaj odličan izbor u prirodnim tretmanima problematične kože.

  1. Hidratizira

Zeleni čaj sadrži nekoliko vitamina, uključujući vitamin E, koji je poznat po tome što njeguje i vlaži kožu. Istraživanja su pokazala da prirodni preparati od zelenog čaja mogu povećati vlažnost te smanjiti hrapavost kože.

Možda će vam se također svidjeti...

Shopping cart0
Vaša korpa je trenutno prazna.
Continue shopping