Home

Novo

Akcija

Kontakt

Frisa kontakt broj

IZJAVA O PRIVATNOSTI

Dobrodošli u internet trgovinu FRISA te na sve informacije, servise i produkte dostupne putem internetska stranice čija je adresa frisa.ba (“Internet Trgovina”).
Pod korisnikom se u ovoj Izjavi o privatnosti razumijeva fizička osoba koja pristupa Internet Trgovini, bilo da djeluje u vlastito ime, u tuđe ime ili u ime pravnog lica.

PRAVA I DUŽNOSTI KORISNIKA INTERNET TRGOVINE

Korisnik je dužan na Internet Trgovini uvijek unositi tačne i ažurne podatke na dan unosa, a po promjeni podataka blagovremeno ih ažurirati na istoj. Korisnik je dužan čuvati pristupne podatke od neovlaštene upotrebe, te ih ne otkrivati trećim licima.
Unosom podataka na Internet Trgovini korisnik daje saglasnost na uslove i način obrade podataka iz ove Izjave o privatnosti, te izričito i neopozivo izjavljuje da je saglasan da podaci uneseni tokom korisničke registracije budu uneseni u zbirku ličnih podataka koju vodi Internet Trgovina.
Korisnik Internet Trgovine može podnijeti pisani zahtjev za uklanjanjem svojih ličnih podataka, što će biti i učinjeno na način i opsegu koji ne narušava normalan i zakonit rad Internet Trgovine.
Korisnik može otkazati prijem promotivnih poruka Internet Trgovine. Međutim, njihovim otkazivanjem ne isključuje se prijem obavijesti Internet Trgovine, poput obavijesti i prodaji i slično.
Upotrebom Internet Trgovine na bilo koji način, korisnik prihvata njene Uslove korištenja.

UPOTEBA PRIKUPLJENIH PODATAKA

Za potrebe normalnog rada Internet Trgovine prikupljaju se osnovni podaci o njenim korisnicima koji su nužni za izvršenje i-li unaprijeđenje usluga i realizaciju narudžbi Internet Trgovine. Primjeri tih podataka su puno ime i email korisnika, adresa za dostavu i drugo.
Kao i mnogi drugi internet servisi, Internet Trgovina koristi kolačiće, male tekstualne računarske datoteke koje se smještaju na vaš računar kada posjetite neku internetsku stranicu. Koristimo ih kako bismo prepoznali vaš računar, unaprijedili korisničko iskustvo Internet Trgovine, analizirali posjet Internet Trgovini, te zapamtili tekući ciklus u procesu obrade vaše narudžbe. Kolačiće možete onemogućiti na svom računaru, ali to može spriječiti normalan rad Internet Trgovine.

Lični podaci korisnika će biti korišteni u svrhu realizacije aktivnosti Internet Trgovine, poput obrade narudžbi i plaćanja, slanja obavijesti putem elektronske pošte, promocije ponude Internet Trgovine, i u druge svrhe se neće koristiti bez prethodne saglasnosti korisnika. Osim svojim dobavljačima u cilju realizacije narudžbe i plaćanja, Internet Trgovina ne otkriva niti ustupa trećim licima podatke o svojim korisnicima.
Internet Trgovina na svojoj stranici ne prikuplja niti čuva brojeve kartica korisnika.

KORISNIČKI RAČUN NA INTERNET TRGOVINI

Internet Trgovina se obavezuje štititi podatke o korisnicima Internet Trgovine, i poduzimati sve razumne mjere u cilju zaštite privatnosti ličnih podataka.
Za potrebe pristupa povlaštenim informacijama na Internet Trgovini, odnosno korisničkom računu na istoj, svakom korisniku se mogu pridružiti korisničko ime i pristupna šifra, zajednički nazvani “pristupni podaci”.
Unosom svojih pristupnih podataka na Internet Trgovini – korisnik pristupa personaliziranim informacijama i odabranim servisima Internet Trgovine.
Radi vlastite sigurnosti, korisnicima Internet Trgovine se savjetuje da barem jednom godišnje ažuriraju pristupnu šifru za istu, da šifra uvijek bude jedinstvena – odnosno da se ne koristi za pristup drugim internet sadržajima i korisničkim računima, te da bude dugačka i snažna (čine je slučajna kombinacija slova, znakova i brojeva)

Vaša korpa
Vaša korpa je trenutno prazna.
Nastavi sa kupovinom